ДПІ у м. Лисичанську інформує

С начала года на Луганщине ликвидированы 16 подпольных трубопроводов

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: в 2013 году сотрудники Луганской таможни Миндоходов выявили 35 фактов нарушений таможенных правил. Предмет правонарушений — бензин и дизтопливо. По словам начальника Луганской таможни Миндоходов Юрия Арефьева, изъято более 5 тыс. литров горюче-смазочных материалов на 55,5 тыс. грн. «В основном ГСМ ввозится к нам из России по объездным дорогам, минуя пункты пропуска, или используются нелегальные трубопроводы. Наиболее криминогенные участки границы — Краснодонский, Меловской и Новопсковский районы», — сказал Юрий Арефьев. Начальник Луганской таможни Миндоходов проинформировал, что в ходе проведения оперативных мероприятий совместно с сотрудниками ГУ Миндоходов региона, СБУ, погранотряда с начала года выявлены и ликвидированы 16 подпольных трубопроводов. «В настоящее время спецгруппы, в состав которых входят наши работники и Главного управления Миндоходов области, проводят оперативные мероприятия в Краснодонском и Свердловском районах. Их задача — выявление и ликвидация нелегальных трубопроводов, а также мест накопления контрабандного бензина и дизтоплива», — отметил Юрий Арефьев.

Более 300 нарушений на рынке подакцизных товаров выявлено на Луганщине

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: более 300 нарушений на рынке подакцизных товаров выявлено на Луганщине. Об этом в ходе коллегии сказал начальник Главного управления Миндоходов в Луганской области Александр Антипов. Он подчеркнул, что одним из основных источников наполнения бюджета является детенизация экономики. Именно в этом направлении и работают территориальные органы Миндоходов. «В частности, мы усилили контроль за рынком подакцизных товаров. За 9 месяцев этого года наши сотрудники обнаружили более 300 нарушений, изъяли товарно-материальных ценностей на 20,5 млн. грн.», — сказал Александр Антипов. По его словам, приводится порядок и в сфере госзакупок. Сотрудники Миндоходов выявили ряд нарушений в проведении тендерных торгов, в результате которых государству был нанесен ущерб в 73 млн. грн. Также Александр Антипов отметил, что системно отрабатываются предприятия, которые осуществляют операции с признаками рискового импорта. С начала года по выявленным рисковыми импортными операциями открыто 14 уголовных производств. «Мы жестко пресекаем теневые обороты. В то же время стараемся максимально поддержать реальный сектор экономики, помочь ему в развитии, в работе на перспективу», — сказал Александр Антипов.

Відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату авансових внесків з податку на прибуток

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області звертає увагу: підпунктом 14.1.156 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (ПКУ) встановлено, що податкове зобов’язання — це сума коштів, яку платник податків, у тому числі податковий агент, повинен сплатити до відповідного бюджету як податок або збір на підставі, у порядку та в строки, визначені податковим законодавством. Відповідно до пункту 126.1 статті 126 Податкового кодексу України у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання та/або авансових внесків з податку на прибуток підприємств протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

При цьому, якщо після закінчення встановлених строків узгодженого грошового зобов’язання оплату не здійснено, то на суму податкового боргу нараховується пеня за кожен день прострочення, із розрахунку 120 % річних облікової ставки Нацбанку України (підпункт 129.1.1 пункту 129.1 статті 129 ПКУ).

Затверджено порядок визначення середньоринкової вартості транспортних засобів

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області інформує: з 11.06.2013р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013р. № 403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів. Зазначеним Порядком встановлюється механізм визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів з метою визначення доходу від їх продажу або обміну для цілей обкладання податком на доходи фізичних осіб.

Середньоринковою вартістю транспортних засобів є величина, яка визначається статистичними методами і еквівалентна імовірній ціні, за яку може здійснюватися купівля — продаж транспортних засобів певної марки та моделі з відповідним строком експлуатації та пробігом на встановлену дату проведення оцінки. Розраховується середньоринкова вартість транспортних засобів щокварталу Мінекономрозвитку для кожної марки та моделі транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу. Вказана інформація оприлюднюється до 10 числа наступного місяця в установленому Мінекономрозвитку порядку на офіційному веб-сайті Міністерства для вільного доступу та зберігається протягом 1095 днів з дня її оприлюднення.

Нагадуємо: відповідно до положень Податкового кодексу України починаючи з 2013 року дохід, отриманий фізичною особою — платником податку від продажу або обміну протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не підлягає оподаткуванню. Водночас, дохід, отриманий фізичною особою — платником податку від продажу або обміну протягом звітного року двох та більше подібних об’єктів рухомого майна, підлягатиме оподаткуванню.

Увага! «Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів», затверджений Постановою Кабінетів Міністрів України від 10.04.2013 року № 403 «Про затвердження Порядку визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області