Живе спілкування у форматі прямих відповідей на гострі запитання

Днями у приміщенні Привільської міської ради відбулася зустріч у форматі «круглого столу» заступника начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Ірини Філімонової з представниками малого та середнього бізнесу, громадськими організаціями та місцевими ЗМІ.

Головною темою цієї зустрічі стало питання «Необхідності дотримання норм трудового та податкового законодавства при виплаті заробітної плати», адже це питання є важливим фактором у напрямку соціального та економічного розвитку держави.

Живе спілкування у форматі прямих відповідей на гострі запитання — таке завдання ставили перед собою представники податкової інспекції, організовуючі цю зустріч.

Ірина Анатоліївна звернула увагу присутніх на те, що з 05 липня поточного року, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено порядок видачі, продовження і анулювання дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства.

Територіальні органи Державної служби зайнятості видають за юридичною адресою підприємства, установи, організації дозвіл на застосування на конкретних посадах праці вищезазначених осіб.

Дія цього Порядку не розповсюджується на працевлаштування іноземців і осіб без громадянства, вказаних в частині шостій статті 42 Закону України «Про зайнятість населення». Встановлено, що розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства складає чотири мінімальні заробітні плати, що зараховуються до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Визнана такою, що втратила чинність Постанова від 08.04.2009р. № 322.

Наприкінці зустрічі Ірина Анатоліївна подякувала присутнім за чесність та відвертість у розмові та ще раз наголосила на тому, що: «У травні цього року відбулася реорганізація податкової служби, об’єднавши податкову та митну служби у єдине Міністерство доходів та зборів України. Така важлива інституційна реформа цілком відповідає європейським трендам та надає ряд переваг, таких як: спрощення процедур отримання адміністративних послуг; підвищення якості податкового та митного сервісу; скорочення кількості часу на обслуговування; забезпечення конфіденційності платників податків та ін.

Вже сьогодні фахівці органів Міндоходів відмовились від фіскальних методів роботи на користь сервісного обслуговування кожного платника. Ми розвиваємо практику безконтактного спілкування із платниками. На перше місце ставиться електронна звітність та віддалене обслуговування. Це підвищить рівень добровільної сплати податків, з одночасним забезпеченням зворотного зв’язку стосовно якості обслуговування платників податків».

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області