Подання до суду позовної заяви про визнання боржника банкрутом – крайня міра

Профілактичну роботу по недопущенню банкрутства платіжоспроможних суб’єктів господарювання планомірно проводять фахівці ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області. Вони працюють з керівниками підприємств та приватними підприємцями, які з певних причин стали не платіжоспроможними, не здійснюють фінансово-господарську діяльність і мають заборгованість перед кредиторами та бюджетом.

Податківці аналізують інформацію щодо порушених справ про банкрутство через офіційні друковані органи, взаємодіють з ліквідаторами, розпорядниками майна та арбітражними керуючими.

За словами начальника відділу обслуговування платників податків ДПІ у м. Лисичанську Олександра Батукова: «Подання до суду позовної заяви про визнання боржника банкрутом є крайньою мірою для ДПІ».

На сьогоднішній день у процедурі банкрутства знаходяться 10 підприємств із сумою податкового боргу 97,4 млн.грн. та 2 СПД — фізичних осіб із сумою боргу 2,6 млн.грн.

«До речі, з числа підприємців-банкрутів 1 СПД має борг 56,4 млн. грн., 4 СПД мають податковий борг понад 1,0 млн грн. кожен. Взагалі, з початку 2013 року, у Лисичанську було ліквідовано 1 СПД — фізична особа із загальною сумою заборгованості 37,4 тис.грн.» — підсумував Олександр Юрійович.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області