Заборгованість по заробітній платі лисичан скорочується

«На сьогоднішній день 30 роботодавців підняли заробітну плату своїм працівникам, принаймні до прожиткового мінімуму. Внаслідок цього до бюджету додатково надійшло 28,8 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб» - про це повідомив Сергій Макаренко – начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області.

За результатами індивідуальної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств за рахунок погашення заборгованості по виплаті заробітної плати, до бюджету спрямовано 402,9 тис.грн. податку.

З початку року, за порушення податкового законодавства, донараховано до сплати в бюджет 297,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. 118,5 тис. грн. вже надійшло до бюджету.

Виявлено 10 осіб, які працювали нелегально, тобто без укладання трудових угод та без відповідної сплати податку. Порушниками сплачено 73,4 тис. грн. податку. Крім того, 6 громадян, які працювали без дозвільних документів, офіційно зареєструвалися та сплатили до бюджету 24,1 тис. грн. податку.

«Заборгованість по заробітній платі лисичан скорочується. Загалом, з початку року, за рахунок проведеної роботи, до бюджету додатково надійшло 647,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Це на 5,1 % перевищує показник відповідного періоду минулого року» - підсумував Сергій Олександрович.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області