ПОДАТКОВА СЛУЖБА ВІДПОВІДАЄ НА ЗАПИТАННЯ

Об’єкт оподаткування ПДФО

ЗАПИТАННЯ: Що є об’єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб?

ВІДПОВІДЬ: Відповідно до статті 163 розділу IV Податкового кодексу України об’єктом оподаткування резидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерелами їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є:загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Об’єкт оподаткування ФО-підприємця на загальній системі оподаткування

ЗАПИТАННЯ: Що є об’єктом оподаткування фізичної особи-підприємця на загальній системі оподаткування відповідно до вимог Податкового кодексу України?

ВІДПОВІДЬ: Об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи-підприємця.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганської області