Порядок подання податкової звітності в електронному вигляді

ЗАПИТАННЯ: Який порядок подання платниками податків податкової звітності в електронному вигляді?

ВІДПОВІДЬ: Наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.04.2008 за № 320/15011, затверджено Інструкцію з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку (далі-Інструкція).

Відповідно до розділу III Інструкції платник податків отримує в будь-якому включеному до системи подання податкових документів в електронному вигляді акредитованому центрі сертифікації ключів посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб підприємства, що мають право підпису (керівника, бухгалтера), та печатки підприємства. Платник податків фізична особа-суб’єкт підприємницької діяльності може обмежитись одним ключем ЕЦП. Особисті ключі знаходяться на ключових (електронних) носіях, що зберігаються в тємниці.

Крім того, платник податків отримує в органі ДПС за місцем реєстрації або на WEB-сайті ДПС України чи регіональної ДПС: текст примірного договору про визнання електронних документів; безкоштовне спеціалізоване програмне забезпечення формування та подання до органів ДПС податкових документів в електронному вигляді.

Інформація на офіційному WEB-сайті ДПС України www.sts.gov.ua знаходиться в рубриці Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську