Держава та суспільство проти корупції

Однією з найважливіших оцінок діяльності тих чи інших органів влади є думка пересічних громадян. Саме їх особисте ставлення до процесів, що відбуваються у державі, є найбільш впливовим чинником на ці процеси. Тому є важливим для загального результату рівень взаємодії держави та суспільства. І якщо ці загальні зусилля будуть направлені на протидію корупції, цієї ракової пухлини на тілі держави не бути.

Розуміючи важливість взаємодії з суспільством у напрямку протидії корупції органи податкової служби намагаються надати максимальні можливості громадянам бути почутими. Вже не перший рік в системі податкових органів існує єдиний телефонний номер 0-800-501-007 по якому кожен громадянин може повідомити інформацію про неправомірні дії працівників податкової служби, а також отримати консультації з питань оподаткування. Також співробітники відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Луганській області щоденно готові прийняти та допомогти в рамках чинного законодавства відновити порушені працівниками податкових органів області права громадян. І у цієї співпраці є відповідний підсумок.

Плідна взаємодія з платниками податків у минулому році допомогла викрити майже дві сотні службових проступків скоєних податківцями, 7 адміністративних корупційних правопорушень та 5 злочинів. У зв’язку з чим до 198 податківців застосовано заходи дисциплінарно-профілактичного впливу, 6 притягнуто до адміністративної та 3 — до кримінальної відповідальності.

Зробимо крок на зустріч загальній справі!

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області за матеріалами Відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Луганській області УВБ ДПС України