Міцний зв’язок–кращий результат

У виконкомі Привільської міської ради відбулася зустріч податківців з представниками бізнес кіл. Такі зустрічі за «круглим столом» стають вже звичною формою спілкування, в ході яких обидві сторони мають можливість обговорити найважливіші та найактуальніші питання, що найбільше цікавлять платників податків.

На зустрічі були присутні: начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Межуєва О. І., начальник відділу адміністрування податків з фізичних осіб Сухіна О. О., голова Привільської міської ради Міхайлюкова В. Є., представники малого та середнього бізнесу, місцеві ЗМІ.

В засіданні «круглого столу» прийняли участь 22 осіб.

На зустрічі обговорювалися важливі, як позитивні так і проблемні питання щодо реформування податкової служби та впливу такого перетворення на ефективність співпраці платників й податківців. Бізнес — спільноту хвилювали моменти, що пов’язані з поліпшенням процесу надання звітів та довідок в електронному вигляді, електронними сервісами та подальшим удосконаленням законодавства.

У ході ділового спілкування обговорювалась болюча тема щодо мінімізації працедавцями заробітної плати та виплати її «в конвертах». Працівниками ДПІ у м. Лисичанську приділяється особлива увага виявленню схем та механізмів невиплати заробітної плати, погашенню заборгованості та перерахуванню податку на доходи фізичних осіб у бюджет, оформленню найманих працівників відповідно до вимог чинного законодавства.

«Для багатьох українців зарплата „в конвертах“ стала звичним явищем. Нелегальне працевлаштування та зарплата „в конвертах“ є прямим шляхом до злиденної старості, яке обмежує працівника у доступі до соціальних гарантій. Громадяни, яки погоджуються на такі умови, втрачають право на відпустку, „лікарняні“ листи, захист у разі втрати працездатності, а згодом — і на гідну пенсію», — наголосила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

Лисичанськими податківцями проводиться постійна робота у напрямку спрямованості цієї ситуації у законодавче русло. Так, з початку року, було легалізовано 659 найманих осіб, нараховані та спрямованы до бюджету 158,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 57 осіб, що здійснювали підприємницьку діяльність без документів, залучені до державної реєстрації та сплатили 8,7 тис. грн. податку.

Ольга Межуєва — начальник управління оподаткування фізичних осіб розповіла про подання електронної звітності в режимі «єдиного вікна» та сервіси, розміщені на сайті ДПС України.

Засідання «круглого столу» відбувалось у конструктивній та невимушеній обстановці.

Подібні зустрічі податківців з бізнес — спільнотою вже стають традиційними й сприяють на лише вирішенню важливих питань податкових відносин, а й — встановленню атмосфери довіри та партнерства між державою і бізнесом.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області