У Лисичанську ліквідовано 3 суб’єкта господарювання із загальною сумою заборгованості 11,6 мільйонів гривень

Профілактичну роботу по недопущенню банкрутства платоспроможних суб’єктів господарювання планомірно проводять фахівці відділу погашення податкового боргу ДПІ у м. Лисичанську. Вони працюють з керівниками підприємств та приватними підприємцями, які з певних причин стали неплатоспроможними, не здійснюють фінансово-господарську діяльність і мають заборгованість перед кредиторами та бюджетом.

За словами начальника відділу погашення податкового боргу Олександра Батукова «Податківці аналізують інформацію щодо порушених справ про банкрутство, оприлюднених в офіційних друкованих виданнях, взаємодіють із ліквідаторами та розпорядниками майна, приймають участь у засіданнях суду та комітетах кредиторів, здійснюють контроль за станом погашення кредиторських вимог, рухом грошових коштів від реалізації ліквідаційної маси (майна) банкрута, вирішують інші питання, які виникають у ході ліквідаційної процедури. Подання до суду позовної заяви про визнання боржника банкрутом є крайньою мірою для ДПІ».

Так, станом на 1 грудня поточного року у процедурі банкрутства знаходяться 11 підприємств із сумою податкового боргу 94,2 млн. грн. та 3 фізичні особи підприємця із сумою боргу 7,1 млн. грн.

«Найбільш значні суми податкового боргу мають такі підприємства — банкрути як: ВАТ „Лисичанська сода“ — 55,7 млн. грн. та ВАТ „Лисичанський завод ГТВ“ — 29,5 млн. грн.

Взагалі, з початку 2012 року, у Лисичанську було ліквідовано 3 фізичні особи підприємця із загальною сумою заборгованості 11,6 млн. грн.» — підсумував податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області