Лисичанські податківці легалізували працю 659 найманих працівників

Про це повідомив начальник ДПІ у м. Лисичанську Олександр Легков.

Заробітна плата є одним з основних джерел доходів громадян. Вже не один рік поспіль органи державної служби працюють над тим, як вивести зарплати «з тіні» і припинити їх видачу «в конвертах», але порушення трудових прав громадян залишається, на превеликий жаль, розповсюдженим явищем.

«З метою підвищення працівникам регіону рівня заробітної плати та належного оформлення працівників на роботу, та, як наслідок, збільшення надходжень до бюджету, у податковій інспекції м. Лисичанська створено робочу групу, на засіданнях якої, за 10 місяців поточного року, було заслухано керівників всіх підприємств та фізичних осіб — підприємців, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної. В результаті, кількість суб’єктів господарювання зазначеної категорії скоротилось на 29 відсотків, до бюджету додатково надійшло 62,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб» — зазначив податківець.

«З метою детинізації трудових відносин, на постійній основі, запроваджено моніторинг фінансово — господарської діяльності юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, проводиться аналіз обстеження місць здійснення господарської діяльності, безпосередня бесіда з робітниками, використовується інформація з інших джерел. І, як результат, з початку поточного року, легалізовано трудові відносини 659 найманих працівників з роботодавцями. Після офіційного працевлаштування таких громадян бюджет отримав додатково 158,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 57 осіб, що провадили підприємницьку діяльність без документів, залучені до державної реєстрації та сплатили 8,7 тис. грн. податку» — підсумував Олександр Легков.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області