Запорука успішних взаємовідносин - діалог

Днями, в ДПІ у м. Лисичанську, відбулася особиста зустріч заступника начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірини Анатоліївни Філімонової з представниками бізнес-спільноти Лисичанського регіону.

Обговорювалися важливі, як позитивні так і проблемні питання, робота податкової системи як сервісної служби, необхідність дотримання норм трудового законодавства при виплаті заробітної плати та погашення заборгованості по її виплаті і ту роботу, яка проводиться для виявлення та упередження таких випадків, проведення низки заходів, направлених на підвищення ефективності роботи податківців.

На зустрічі були присутні 47 чоловік.

«Нелегальне працевлаштування і тіньова зарплата є прямим шляхом до убогої старості, яка обмежує людину в доступі до соціальних гарантій. Нажаль, на сьогоднішній день, виплата „тіньової“ зарплати досить звичайне явище для багатьох українців. Так, с початку року лисичанськими податківцями, було легалізовано 556 найманих осіб, нараховане та надійшло до бюджету 145,4 тис. грн.», — акцентувала Ірина Філімонова.

В ході проведення зустрічі, представники малого та середнього бізнесу, обговорювали власні проблемні питання, а ті підприємці, яким вдалося останнім часом підвищити рівень заробітної плати до середньогалузевого, ділилися своїм досвідом.

«Ми рухаємось у напрямі спрощення взаємовідносин між податківцями та представниками бізнесу, встановлення взаємної відповідальності. Податківець має стати справжнім партнером платникам податків у важливій справі наповнення бюджету держави», — завершила зустріч Ірина Філімонова.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ в м. Лисичанську ДПС в Луганській області