В новий рік з новими КВЕД

"В умовах реалізації програми економічних реформ, спрямованих на системну модернізацію країни, роль податкової служби суттєво виходить за межі звичайних фіскальних функцій. Запроваджено нову, сприятливішу модель оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів малого підприємства, створюються сучасні податкові стимули",- про це повідомила заступник начальника відділу інформатизації процесів оподаткування Ольга Остренко.

Так з 01.01.2012р. набув чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікатор видів економічної діяльності», затверджений наказом Держспоживстандарту від 11.10.10 № 457 (із змінами від 29.11.10 № 530).

Згідно з зазначеним наказом старі КВЕД (ДК 009:2005) діють до 01.01.13, після чого усі суб’єкти підприємництва зобов’язані замінити їх на нові КВЕД.

На сьогоднішній день, в податковій інспекції м. Лисичанська зареєстровано 4922 фізичні особи — підприємця, з яких заміну старих КВЕД на нові здійснили 2155 підприємців (44 %).

Юридичних осіб зареєстровано 1094, КВЕД замінили — 419 суб’єктів господарювання (38%).

З метою попередження виникнення черг та проблемних ситуацій щодо зміни КВЕД, ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу платників податків на необхідність якнайшвидшої заміни КВЕД на нові.

"Шановні громадяни! Не зволікайте, цініть свій час та завчасно зверніться до відділів державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців у м. Лисичанську за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи — підприємця!",- звернулась Ольга Остренко до платників податків.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ в м. Лисичанську ДПС в Луганській області