У Лисичанську, з початку року, легалізовано 293 найманих працівника

Про це повідомив начальник ДПІ у м. Лисичанську Олександр Легков.

«Заробітна плата є одним з основних джерел доходів громадян. Вже не один рік поспіль органи державної служби працюють над тим, як вивести зарплати «з тіні» і припинити їх видачі «в конвертах».

З метою підвищення працівникам регіону рівня заробітної плати та належного оформлення працівників на роботу, та, як наслідок, збільшення надходжень до бюджету, у податковій інспекції м. Лисичанська створено робочу групу, на засіданнях якої, за 6 місяців поточного року, було заслухано керівників всіх підприємств та фізичних осіб — підприємців, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної. В результаті, кількість суб’єктів господарювання зазначеної категорії скоротилось на 36,8 відсотків, до бюджету додатково надійшло 45 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

З метою детинізації трудових відносин, на постійній основі, запроваджено моніторинг фінансово — господарської діяльності юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, проводиться аналіз обстеження місць здійснення господарської діяльності, безпосередня бесіда з робітниками, використовується інформація з інших джерел. І, як результат, з початку поточного року, легалізовано 293 найманих працівника, до бюджету додатково надійшло 60,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб» — зазначив податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області