Смарт-карта – нова послуга для платників податків

Подання звітності в електронному вигляді — пріоритетний напрямок у розвитку партнерських стосунків між органами державної податкової служби та платниками податків.

Новою послугою для платників податків стане смарт-карта. Це пластикова карта, що містить інтегральну схему, яка забезпечує певний рівень програмованості, невеликий обсяг пам’яті та на даний час являється найбільш захищеним способом зберігання закритого ключа. Для того, щоб використовувати смарт-карту, користувачеві необхідно не тільки її мати, але й ввести PIN-код, тобто користувач отримує двофакторну аутенифікацію.

Прогрес у застосуванні електронної технології опрацювання документів і поступової заміни паперових форм визначатиметься розвитком електронних комунікацій, і насамперед Інтернету. Його доступність — ключ до успіху у застосуванні і розвитку різних електронних документів.

Електронна картка дозволятиме цілодобово та оперативно отримувати інформаційну та клієнтську підтримку з боку ДПС на всій території України. Вона є унікальною комбінацією компактності та портативності. Нею буде зручно сплачувати податки. До того ж, картка дозволить оперативно та безпечно здійснювати сплату податків, тому що матиме багатоступеневий захист від зчитування, підробки та вірогідності кримінальних афер.

Акредитованими центрами сертифікації ключів, запропоновано нову послугу з надання електронного цифрового підпису. Це надання послуг електронного цифрового підпису (реєстрація нового абонента), забезпечення умов генерації особистого ключа із записом на цифровий носій інформації типу «сморт-карта» та надання карт-рідера для зчитування смарт-карт, формування посиленого сертифікату відкритого ключа.

Платники податків мають можливість вже сьогодні відчути переваги подання податкової звітності в електронному вигляді.

Стосовно запровадження електронної картки платникам податків можна ознайомитись на WEB-сайті ДПА України у розділі «Ексклюзив від департаментів» (підрозділ «Департамент розвитку та модернізації державної податкової служби»).

ДПІ у м.Лисичанську