Вирішення загальних питань бізнесу та податківців спільними зусиллями з "Асоціацією платників податків України"

alt

Найсприятливішою та доступнішою формою роз’яснювальної роботи, як визначили платники податків під час опитування, є семінари.

Фахівці сектора масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ в м. Лисичанську на постійній основі організовують та проводять різноманітні семінари: загальні, семінари — тренінги та семінари — практикуми, з метою удосконалення податкової освіти суспільства.

4 жовтня 2011р. відбувся загальний семінар на тему: «Зміни у Податковому кодексі України. Обчислення та адміністрування податків. Звітність в електронному вигляді».

У семінарі брав участь заступник виконавчого директору Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Олександр Краснюков, представники Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську та Лисичанського міського центру зайнятості.

Відкрив семінар та привітав учасників заходу заступник начальника ДПІ в м. Лисичанську — Богдан Хома. "Зміни у податковому законодавстві зумовлюють дедалі більшу потребу платників податків у роз’яснювальних заходах. І вже стало доброю традицією вирішувати нагальні питання, що виникають у відносинах бізнесу та податківців, спільними зусиллямі податкової та "Асоціацією платників податків України” - наголосив податківець.

Олександр Краснюков розповів присутнім про основні напрямки діяльності, завдання Асоціації та вручив Свідоцтва членства у ВГО «АППУ» декільком підприємцям, які вступили до Асоціації, вислововши надію на подальшу спільну співпрацю.

Фахівці Управління оподаткування юридичних та фізичних осіб ознайомили учасників семінару зі змінами у Податковому кодексі України щодо плати за землю, особливостей справляння збору за спеціальне використання води, екологічного податку, податку на доходи фізичних осіб, податку на прибуток та податку на додану вартість. Приділили увагу декларуванню доходів громадян та акцентували увагу на громадянській позиції сплати таких податків, необхідності легалізації найманих працівників та недопущенню виплати заробітної плати «в конвертах», заборгованості по виплаті заробітної плати.

Завідувач сектору ведення та захисту податкової звітності відділу інформатизації процесів оподаткування Ірина Хатрус розповіла про переваги подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

Завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Людмила Величко ознайомила присутніх з порядком звернення громадян до органів ДПС, графіком роботи податкової інспекції, графіком прийому громадян посадовими особами ДПІ в м. Лисичанську та ДПА в Луганській області, про системну протидію корупції та хабарництву в органах ДПС, запросила учасників семінару прийняти участь в опитуванні та розповіла про розміщення таких анкет на веб-сайті ДПА України та веб-сайті ДПА в Луганській області, можливості отримання консультаційної допомоги у фахівців контакт-центру податкової служби України по телефону: 0-800-501-007.

Завершальна частина семінару пройшла в атмосфері щирого обговорення. Було розповсюджено різноманітну друковану продукцію, запропоновані примірники газети «Налоговый калейдоскоп» та журналу «Вісник податкової служби України», надані вичерпні відповіді на усі поставлені запитання.

Л. Величко — завідувач сектору ДПІ в м. Лисичанську