Податкова служба нагадує про зміни, які чекають на платників податків з 1 липня 2011 року

Згідно з Податковим кодексом України, з 1 липня 2011 року реєстрація податкових накладних платниками податку на додану вартість — продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 100 тисяч гривень.

Нагадуємо, податкові накладні з ПДВ на суму понад 1 млн. грн. вносяться до реєстру з 1 січня 2011 року, на суму понад 500 тис. грн.. — з 1 квітня 2011 року. В майбутньому обов’язкові до реалізації обсяги ПДВ визначатимуться за таким графіком: понад 10 тис. грн. — з 1 січня 2012 року.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до єдиного реєстру податкових накладних.

Окрім того, з 1 липня 2011 року набирає чинності Закон України від 19.05.2011р. № 3387-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки виїзного (експортного) мита на деякі види зернових культур».

Згідно з цим Законом, до об’єкта оподаткування плати за користування надрами не належать: обсяги запасів корисних копалин, що згідно із затвердженими в установленому законодавством порядку технічними проектами (планами), їх розробки залишені у звітному (податковому) періоді в охоронних і бар’єрних ціликах (між шахтами), у тому числі у ціликах загально шахтного призначення, для запобігання обрушенню земної поверхні, прориву води у гірничі виробки та збереження наземних або підземних об’єктів.

ДПІ у м. Лисичанську