ПОДАТКОВА СЛУЖБА ПОВІДОМЛЯЄ

У даний час по всій Україні проходить операція «Бюджет». Її основним завданням є опрацювання підприємств, які потрапили до категорії підприємств - вигодонабучів, як такі, що не досягли середньої податкової віддачі, а це може свідчити про участь таких підприємств у схемах мінімізації податкових зобов’язань. Вказана операція розподіляється на кілька етапів. Одним із перших етапів є визначення підприємств - вигодонабучів. Другий етап полягає в тому, щоб під час зустрічей за «круглим столом» або розширених засідань з керівниками таких підприємств у формі безпосереднього спілкування досягати домовленості щодо добровільного підвищення податкового навантаження, збільшення платежів до бюджету та відмови таких суб’єктів господарювання від використання схем мінімізації. Якщо ж керівництво таких підприємств не погодиться відмовитись від використання схем мінімізації податкових зобов’язань, то на виконання третього етапу операції «Бюджет» такі підприємства потраплять на проведення позапланових перевірок.

ПРО ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

Іноді життєві питання потребують якісної та кваліфікованої допомоги з боку органів державної податкової системи у вигляді роз’яснення чинного податкового законодавства.

Державна податкова інспекція в м. Лисичанську надає громадянам можливість звертатися за допомогою та податковим роз’ясненням на прийом до керівників та фахівців податкової служби.

За 1 півріччя 2010 року до інспекції від громадян надійшло 6 письмових звернень. На особистому прийомі у посодових осіб побували 2 лисичанина.

Нагадуємо: на особистий прийом до посадових осіб ДПІ в м. Лисичанську, яка знаходиться за адресою: м. Лисичанськ, вул.. Свердлова, 347, можна звернутися у відповідні дні та години прийому, згідно Графіку особистого прийому або записатися на прийом за телефоном: 7-04-73.

Також безкоштовну консультацію, щодо оподаткування, можна отримати в контакт – центрі Державної податкової адміністрації України за стаціонарним телефоном: 0-800-501-00-70 інформаційно-довідкового департаменту (ІДД).

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН ТА СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

К сведению граждан – собственников земельных участков и землепользователей, в том числе арендаторов! Налоговая инспекция напоминает: что земельный налог и арендная плата за 2010 год оплачивается равными частями до 15 августа и 15 ноября 2010 года. Просьба своевременно оплачивать налоговые обязательства по земельному налогу и арендной плате. За несвоевременную оплату действующим законодательством предусмотрено начисление пени и применение штрафных санкций.

До відома суб’єктів підприємницької діяльності – платників ПДВ! З 01.07.2010р. діє норма Закону № 2275-VI, згідно з якою платники податку на додану вартість подають до органу державної податкової служби на безоплатній основі разом з декларацією з ПДВ за відповідний період копії реєстрів отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді.

К сведению субъектов предпринимательской деятельности – плательщиков ФИКСИРОВАНОГО НАЛОГА! Налоговая инспекция сообщает: продление срока действия патентов производится не ранее чем на третий рабочий день после оплаты налога.

ГРАФІК РОБОТИ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ В М. ЛИСИЧАНСЬКУ

Понеділок, Середа з 9.00 до 18.00

Вівторок з 9.00 до 13.00 ( с 13.45 до 18.00 – НЕПРИЙОМНЫЙ ДЕНЬ)

Четвер НЕПРИЙОМНИЙ ДЕНЬ

П’ятниця з 9.00 до 16.45

Перерва з 13.00 до 13.45 (ЩОДЕННО)

П.І.Б.

Посада

Дні прийому

Шишова

Любов Володимирівна

Начальник інспекції

Вівторок

14-00 – 16-00

Хома

Богдан Михайлович

Заступник начальника ДПІ

Понеділок

14-00 – 16-00

Корякін

Ігор Валерійович

Перший заступник начальника ДПІ

П'ятниця

10-00 – 12-00

Філімонова

Ірина Анатоліївна

Заступник начальника ДПІ

Вівторок

10-00 – 12-00

Кравченко

Ніна Миколаївна

Начальник відділу оподаткування юридичних осіб

Середа

14-00 – 16-00

Батуков

Олександр Юрійович

Начальник відділу погашення

прострочених податкових

зобов’язань

Середа

10-00 – 12-00

Чернобай

Сергій Сергійович

Начальник юридичного відділу

П'ятниця

14-00 – 16-00

Попередній запис громадян на особистий прийом до керівництва ДПІ проводиться у кабінеті № 27 або за тел. 7-04-73.

ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ – ФІЗИЧНИХ ТА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ!

03.08.10р. 0 10-30 год. у приміщенні ДПІ (1 поверх, Актовий зал) податкова інспекція проводитиме БЕЗКОШТОВНИЙ семінар-тренінг для СПД – фізичних осіб на тему: »Зміни у податковому законодавстві. Актуальні питання оподаткування підприємницької діяльності». Телефон для справок: 7-04-73.

ДЕРЖАВА І БІЗНЕС МАЮТЬ ГОВОРИТИ ОДНІЄЮ МОВОЮ

Державна податкова адміністрація України виступає за комплексне реформування податкової системи шляхом ухвалення єдиного кодифікованого закону з питань оподаткування. Такий закон змінить безліч нормативно-правових актів з питань оподаткування, яких сьогодні налічується близько півтори тисячі. Це буде нашою податковою конституцією.

Розділ 1 проекту Податкового кодексу України містить 39 статей, в яких систематизовано базові поняття та терміни Податкового кодексу.

Більшість норм передбачених цим Розділом міститься у 4 Законах:

- Закон України «Про систему оподаткування»;

- Закон України «Про державну податкову службу в Україні»;

- Закон України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»;

- Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств».

Так, Розділом 1 пропонується:

1: Систематизація та уніфікація норм податкового законодавства, уникнення правових колізій при застосуванні окремих норм податкового законодавства.

Передбачено:

а). Визначити обов’язкові елементи загальнодержавних та місцевих податків і зборів.

б). Надати поняття окремих термінів, визначення яких відсутнє у діючому законодавстві, зокрема: «бюджетна дотація», «маркетингові послуги», «торгівля валютними цінностями», «проведення лотерей».

в). надати поняття податкових пільг та визначити способи їх реалізації.

2: Підвищення прозорості взаємовідносин платників та контролюючих органів.

Передбачено:

а). Уточнення в бік конкретизації закритого переліку обов’язків платників податків щодо поставлення на облік, надання контролюючим органам відомостей про суми отриманих пільг та цільове використання коштів, надання інформації про відкриття/ закриття рахунку в банківській установі, про ліквідацію або реорганізацію платника, зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи.

б). Уточнення в бік конкретизації прав платника податків, зокрема: щодо самостійного обрання методу ведення обліку доходів і витрат, вимоги від контролюючих органів перевірки відомостей та фактів, що можуть свідчити на користь платника, відшкодування збитків (шкоди), заподіяних незаконними діями (бездіяльністю), тощо.

3: Підвищення інвестиційної привабливості.

Передбачено:

а). Скоротити перелік загальнодержавних податків і зборів з 28 до 17.

б). Скоротити перелік місцевих податків і зборів з 14 до 6.

Головна задача податкової служби зробити так, щоб сплата податків була справою престижною. Фіскальна система повинна трансформуватися із примусової в стимулюючу. Для цього дуже важливо налагодити партнерські взаємовідносини с бізнесом і те, що представники бізнесу обговорюють з Державною податковою адміністрацією свої зауваження та пропозиції до Податкового кодексу, свідчить про довіру до податкової служби.

Держава і бізнес мають говорити однією мовою.