ДПІ відповідає на запитання

ЗАПИТАННЯ: Як припинити застосування спрощеної системи оподаткування?

ВІДПОВІДЬ: Це можна зробити добровільно, подавши до відповідного податкового органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 10 днів до спливу календарного кварталу. Якщо перехід пов’язаний із перевищенням обсягу доходу, заяву подають не пізніше 20-го числа місяця, що настає за звітним кварталом.

ЗАПИТАННЯ: Строки повернення на спрощену систему оподаткування у разі перевищення обсягу доходу?

ВІДПОВІДЬ: У разі, коли перехід на загальну систему оподаткування був пов’язаний із порушенням умов роботи на спрощеній системі оподаткування, повернення на єдиний податок можливе лише через 4 квартали (рік), за умови дотримання п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України.

ЗАПИТАННЯ: Чи має право фізична особа-підприємець повторно подати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування відразу після відмови у такому переході?

ВІДПОВІДЬ: Відмова в переході на єдиний податок не позбавляє підприємця права подавати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування повторно. Головна умова — фізична особа-підприємець має відповідати всім умовам застосування спрощеної системи оподаткування і не пропустити строки подання заяви.

 Державна податкова інспекція у м. Лисичанську