Лисичанськ: майже 65 відсотків податкової звітності платники регіону надіслали он-лайн

«Протягом січня — листопада 2017 року фахівцями Лисичанської ДПІ прийнято та опрацьовано 55644 податкові декларації платників податків», — повідомила начальник відділу обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську Ольга Богдан.

Вона зазначила, що 64,5 відсотка поданих звітів надійшло за допомогою електронних сервісів.

Звертаємо увагу: Державна фіскальна служба України продовжує вдосконалювати сервіси та процедури реєстрації платників податків. Так, з 21 листопада 2017 року скорочено строк реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (ДРФО) з 5 до 3 днів з дня подання заяви. Крім того, громадяни України, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, мають можливість подати документи для реєстрації або внесення змін до ДРФО через будь-який контролюючий орган.

Також удосконалено процедуру отримання фізичними особами відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків. Заява може бути подана до контролюючого органу у паперовому вигляді або засобами електронного зв’язку в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису. За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів.

Інформацію щодо електронного сервісу можна отримати на веб-порталі ДФС у рубриці: Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді http://sfs.gov.ua./fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/.

Отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру можна й у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету платника. https://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/faces/login.jspx.

Більш детальну інформацію про електронні сервіси ДФС можна знайти за посиланням: http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist / або в Електронному кабінеті платника: https://cabinet.sfs.gov.ua/ .

Державна податкова інспекція в м. Лисичанську