Що змінилося: Критерії блокування податкових накладних

ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу: 17 листопада 2017 року набули чинності зміни до критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (наказ Міністерства фінансів України від 09.11.2017 р. № 926).

Змінами передбачено, що платник податку має право подати до ДФС України інформацію за встановленою формою щодо:

— видів економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010); — кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником податку; — кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010), що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником податку.

Інформація за встановленою формою подається із поясненням платника податків, в якому зазначається специфіка господарської діяльності, що має незмінний характер, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Інформація за встановленою формою із поясненням розглядається ДФС України протягом п’яти робочих днів, що настають за днем її отримання. Крім того, Змінами визначено в яких випадках інформація за встановленою формою враховується автоматично системою Моніторингу та в яких випадках інформація за встановленою формою не враховується.

Наказ опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 17.11.2017 № 90.

Державна податкова інспекція у м.Лисичанську