ДПІ відповідає на запитання

ЗАПИТАННЯ: Коли буде змінено ставку єдиного податку?

ВІДПОВІДЬ: Фізичним особам-підприємцям, платникам єдиного податку 1 та 2 груп необхідно внести зміни до Реєстру платників єдиного податку до 20-го числа місяця, що настає за тим, у якому розпочато нову діяльність. Єдиний податок за максимальною зі ставок, що встановлені місцевою радою на види діяльності, які провадить єдинник (включаючи новий вид діяльності), треба починати сплачувати з місяця, у якому було подано заяву на внесення нового виду діяльності до Реєстру.

ЗАПИТАННЯ: У фізичної особи-підприємця, платника єдиного податку 2 групи працює 11 найманих працівників. Чи будуть штрафні санкції?

ВІДПОВІДЬ: Згідно норм чинного законодавства у трудових відносинах з фізичною особою-підприємцем, платником єдиного податку 2 групи не може перебувати більше 10 осіб одночасно. Перевищення обмеження щодо найманих працівників не загрожує обкладанням доходів єдиним податком за ставкою 15%. Однак це не звільняє фізичну особу-підприємця від потреби переходу на загальну систему оподаткування з кварталу, що настає за тим, у якому працівників стало більше 10 осіб.

ЗАПИТАННЯ: Чи будуть штрафні санкції якщо порушено мінімальні ціни на алкоголь?

ВІДПОВІДЬ: Так. Безумовно. За роздрібну торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені роздрібні ціни на такі напої, застосовують фінансові санкції у вигляді штрафу. Його розмір становить 100% вартості отриманої партії товару з урахуванням мінімальних роздрібних цін, але не нижче за 10 тисяч гривень.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську