Понад 10,5 мільйонів гривень єдиного податку сплатили до місцевого бюджету спрощенці Лисичанського регіону

Як повідомила в.о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко, це на 4,4 млн грн. або на 71,7% більше, ніж за відповідний період минулого року.

За її словами, основну частину надходжень з цього податку — 8,4 млн грн. забезпечили фізичні особи — підприємці. Суб’єкти господарювання — юридичні особи спрямували до бюджету 2,1 млн грн.

Нагадаємо: що з 1 січня 2017 року набули чинності зміни щодо збільшення ставок єдинникам І та ІІ груп. А саме, І групи — у межах до 10 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, ІІ групи — у межах до 20 % розміру мінімальної заробітної плати (тобто 160 та 640 гривень відповідно). Крім того, платники ІІ та ІІІ груп визначають суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) у розмірі не менше мінімального страхового внеску на місяць, тобто 704 грн. та зобов’язані її сплатити незалежно від того, отримували вони цього місяця дохід чи ні.

Для спрощенців І групи мінімальна сума ЄСВ складає не менше 0,5 % мінімального страхового внеску, тобто 352 грн. на місяць.

Звертаємо увагу: нлатники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську