Адміністрування ПДВ: З 1 липня ризикову податкову накладну - не реєструють

ДПІ у м. Лисичанську повідомляє: з 1 липня повноцінно запрацювала електронна система управління ризиками при адмініструванні податку на додану вартість (ПДВ), яка автоматично зупиняє реєстрацію ризикових податкових накладних.

З 1 квітня поточного року система автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) працювала в тестовому режимі, з 1 липня цього року — в звичайному режимі.

 

Зупинка ризикових накладних відбувається за допомогою програмного комплексу, який на сьогодні створений та працює. Якщо податкова накладна не є ризиковою — вона реєструється, якщо ризикова — зупиняється.

Платник податку має можливість звернутися до органу Державної фіскальної служби та надати заяву і відповідні підтверджуючи документи на розгляд Комісії.

Комісія розглядає таку заяву та протягом 5 днів приймає рішення чи дійсно ця операція не містить ознаки ризику і тоді накладна реєструється, чи це ризикова накладна і вона зупиняється.

Державна податкова інспекція ум. Лисичанську