10 лютого закінчується строк подачі Звітності по ЕСВ за 2016 рік

ДПІ у м. Лисичанську нагадує: фізичні особи—підприємці надають у фіскальні органи Звіт по єдиному внеску самі за себе за звітний 2016 рік до 10 лютого 2017 року (останній день подачі — 09.02.17 р.).

Звіт надається за формою, наведеною у додатку 5 до Порядку формування і надання страхувальниками звіту після сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 14.04.15 р. № 435.

Так, таблицю 1 додатку 5 надають фізичні осіби—підприємці, що знаходяться на загальній системі оподаткування.

Таблицю 2 додатку 5 подають фізичні осіби—підприємці, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування.

У випадку, якщо платник податків змінював систему оподаткування протягом звітного року, — надається один Звіт, який повинен містити дві таблиці: таблицю 1 і таблицю 2 додатка 5.

Звертаємо увагу на те, що фізичні особи—підприємці зобов’язані надавати Звіт незалежно від ведення підприємницької діяльності (окрім фізичних осіб — підприємців, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування і звільнених від сплати єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами і отримують відповідно до закону пенсію за віком або соціальну допомогу).

Для надання пільги по сплаті єдиного соціального внеску даною категорією платників до відповідної державної податкової інспекції подається заява, до якої додається оригінал довідки з Пенсійного фонду про призначення пенсії за віком або допомоги у зв’язку з інвалідністю.

Державна податкова інспекція м. Лисичанська