Лисичанськ: За минулий рік бюджет отримав майже 17 мільйонів гривень акцизного податку

«За дванадцять місяців минулого року, місцевий бюджет Лисичанська поповнився на 13 млн 701,3 тис грн. завдяки надходженню акцизного податку від реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Крім того, бюджет отримав 2 млн 292,0 тис грн. плати за ліцензії», - повідомив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Лисичанську Роман Жадан. - Це на 472,8 тис грн. більше, ніж за відповідний період попереднього року».

За структурою сплати акцизного податку, приблизно 25 % надійшло від реалізації алкогольних напоїв, 10 % – тютюнових виробів та 65 % - від реалізованого в роздріб пального.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (окрім столових вин) та тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, зокрема їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.

Як зазначив Роман Жадан, у Лисичанському регіоні 167 суб’єктів господарювання здійснюють роздрібний продаж алкоголю і тютюну та 19 СГД реалізують пальне.

Нагадаємо: Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» № 1797 – VIII від 21.12.2016р. скасовано акцизний податок з роздрібного продажу пального.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську