Користувачам РРО - слід здійснити перереєстрацію таких РРО за новою адресою

 

«За вісім місяців поточного року фахівцями відділу реєстрації платників та електронних сервісів ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано 120 реєстраторів розрахункових операцій (РРО), 400 книг обліку розрахункових операцій та 84 розрахункові книжки» - про це повідомила начальник відділу реєстрації платників та електронних сервісів Ольга Богдан.

 

     «Відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами-підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку» - зауважила Ольга Анатоліївна.

     ДПІ у м. Лисичанську нагадує: у зв’язку із перейменуванням вулиць, на яких зареєстровано РРО, слід здійснити перереєстрацію таких РРО. На сьогодняшній день у ДПІ м.Лисичанська зареєстровано 130 РРО, в реєстраційні данні яких необхідно внести зміни.

За консультаціями щодо РРО можна звертатися до ДПІ у м. Лисичанську за телефоном: 7-03-50, або безпосередньо в кім.41 (3-й поверх) щоденно, крім вихідних (субота, неділя), з 9:00 до 18:00.