Про особливості діяльності неприбуткових організацій на семінарі у Лисичанській ДПІ.

  У ДПІ м. Лисичанська відбувся семінар присвячений особливостям діяльності неприбуткових організацій, приведенню засновницьких документів у відповідність до чинного законодавств/

На семінарі були присутні  профспілкові та громадські організації  і формування міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

У семінарі також прийняли участь представники управління юстиції в Луганській області.

 

   Доповідачем із зазначених питань була начальник управління податків і зборів з юридичних осіб ДПІ у м.Лисичанську Олена Листопад.

   Вона  приділила особливу увагу питанню необхідності приведення у відповідність до вимог чинного законодавства (п.133.4 ст.133 Податкового кодексу України) установчих документів неприбутковими організаціями  та громадськими формуваннями і надати до ДПІ у м.Лисичанську копії установчих документів, а неприбуткові організації, установчі документи яких оприлюднені на порталі електронних сервісів, замість копій установчих документів можуть надати до податкового органу відповідь щодо приведення установчих документів у відповідність до вимог вищезазначеної статті для включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій.

   Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшої співпраці.