Платники єдиного податку поповнили місцевий бюджет Лисичанського регіону більше ніж на 7 млн. грн

   «За вісім місяців поточного року, юридичні та фізичні особи – підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 7383,6 тис грн. єдиного податку. Це на 2201,8 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року» - про це повідомив начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління податків і зборів з фізичних осіб  ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

   За його словами: «Основну частину надходжень з цього податку забезпечили фізичні особи – 6427,1 тис. грн. Юридичні ж особи – платники єдиного податку спрямували до бюджету 956,5 тис. грн.»

   Нагадаємо: фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць: - для першої групи платників єдиного податку - 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати; - для другої групи платників єдиного податку - 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати. Відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:- 3 відсотки доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно Податкового кодексу Україн;- 5 відсотків доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

   Звертаємо увагу: Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.