Для отримання реєстрації платника єдиного податку потрібна лише заява

«При подачі суб’єктами господарювання — фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування не передбачено законодавством подання інших документів (довідок, дозволів, договорів тощо). Платник податків, який бажає обрати або перейти на спрощену систему оподаткування має подати до органів державної фіскальної служби лише відповідну заяву», — про це повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко.

«Разом з тим, хотілося б звернути увагу, що ставка єдиного податку становить в межах від 1% до 10% — для платників податків першої групи та в межах від 1% до 20% — для платників податків другої групи мінімальної заробітної плати яка станом на 1 січня 2016 року становила 1378 гривень», — зауважив Сергій Олександрович.

Взагалі, станом на 1 травня поточного року, по ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано 1371 платник єдиного податку, з яких: 348 платників єдиного податку першої групи, 744 — другої та 279 платників третьої групи.

Надходження до бюджету від сплати відповідного податку за січень — квітень 2016 року становить 3197,7 тис. грн., що на 947,6 тис грн. або на 42,1 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

Платникам податків мм. Лисичанська, Новодружеська та Привілля наголошуємо: заяви про застосування (перехід) спрощеної системи оподаткування надаються до ДПІ у м. Лисичанську за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри,347, I поверх, Центр обслуговування платників податків, з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську