Лисичанські платники з початку року поповнили державний бюджет більш ніж на 17 млн.грн.

Пода́ток на до́дану ва́ртість (ПДВ) — це непрямий податок, який входить в ціну товарів (робіт, послуг) та сплачується покупцем, але його облік та перерахування до державного бюджету здійснює продавець (податковий агент). ПДВ є не тільки потужною складовою надходжень до державного бюджету, але й виступає інструментом стимулювання експорту.

«Завдяки сумлінності платників податків Лисичанського регіону, які усвідомлюють всю важливість своєчасної, повної, а головне добровільної сплати податків, з початку року до державного бюджету було перераховано 17 303,0 тис. грн. податку на додану вартість, з яких 571,2 тис. грн. спрямовано суб’єктами господарювання фізичними особами — підприємцями » - про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

«Тільки, у листопаді цього року платники міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля сплатили 2 306,6 тис. грн. ПДВ» — зазначила Ніна Миколаївна

Нагадаємо: пунктом 110.1 ст. 110 Податкового кодексу України для платників податків передбачена відповідальність у разі вчинення порушень, визначених законами з питань оподаткування та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Застосовуються такі види відповідальності як: фінансова, адміністративна, кримінальна.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську