Про доопрацювання РРО та кампанію декларування-2015 на загальному семінарі у Лисичанській ДПІ

Днями у ДПІ м. Лисичанська відбувся семінар присвячений новаціям податкового законодавства та внесенню останніх змін до Податкового кодексу України (ПКУ). На семінарі були присутні юридичні та фізичні особи міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Зі вступним словом до присутніх звернулася в. о. начальника Лисичанської ДПІ Ніна Кравченко. Вона акцентувала увагу присутніх на наявності та роботі електронних сервісів та приділила особливу увагу питанню подолання корупції та можливості повідомлення про корупційні діяння або неправомірні дії працівників податкових органів на інтерактивний сервіс «Пульс».

Євген Касатов — головний державний інспектор відділу реєстрації та електронних сервісів приділив особливу увагу питанню доопрацювання РРО до 01.01.2016 року з можливістю передачі данних електронної контрольної стрічки та акцентував увагу присутніх на тому, що до 01.01.2016 року реєстратори розрахункових операцій (РРО), які не створюють контрольну стрічку в електронній формі та не забезпечують подання по електронних каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків повинні бути виведені з експлуатації.

Доповнення до цього питання висловив і присутній на семінарі інженер Центру сервісного обслуговування «Електронні системи» Юрій Єрьоменко.

Актуальним питанням оподаткування та кампанії по декларуванню доходів громадян, яка розпочнеться з першого січня 2016 року була присвячена доповідь начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Сергія Макаренко.

Також на семінарі приділили увагу і праву громадян на звернення до органів ДФС та доступу до публічної інформації; роботі Центра обслуговування платників податків ДПІ та електронним сервісам ДФС.

Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшого співробітництва.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську