За десятимісячний термін платники Лисичанського регіону поповнили бюджети усіх рівнів майже на 200 млн. грн.

«Майже на 200 млн. грн. поповнили бюджети всіх рівнів платники податків міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля. Цей показник на 51,5 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Так за 10 місяців поточного року до державного бюджету надійшло: податку на доходи фізичних осіб — 34,5 млн. грн.; податку на додану вартість — 15,0 млн. грн.; податку на прибуток — 5,2 млн. грн.; військового збору — 13,4 млн. грн.», — повідомив заступник начальника ДПІ м. Лисичанська Богдан Хома.

Міська скарбниця поповнилась на 124,1 млн. грн. Головним джерелом наповнення місцевого бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб, який склав 99,6 млн. грн. Плата за землю склала 6,7 млн. грн. Єдиного податку надійшло 6,2 млн. грн. та акцизного податку — 3,4 млн. грн. і 0,1 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів — 7,8 млн. грн.

Податківець зазначив, що за звітний період забезпечено ріст надходжень, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 42,1 млн. грн. до державного бюджету та на 9,4 млн. грн. — до місцевого бюджету.

«Зазначені результати досягнуто, насамперед, завдяки підвищенню рівня обслуговування платників податків та протидії ухиленню від оподаткування. Фахівці Лисичанської ДПІ спрямовують свої зусилля на забезпечення максимального комфорту для платників, що, безумовно, позитивно впливає на рівень сплати податків», — наголосив Богдан Михайлович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську