Питання - відповідь

Платники військового збору

  • ЗАПИТАННЯ: Хто є платниками військового збору?
  • ВІДПОВІДЬ: Відповідно до пп. 1.1 п. 16-1 підрозділу 10 розділу XX ПК платниками збору є особи, визначені п. 162.1 ст. 162 ПК. Згідно з п. 162.1 ПК платниками є: фізична особа — резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні; фізична особа — нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні; податковий агент.

Об’єкти оподаткування військовим збором

  • ЗАПИТАННЯ: Що є об’єктом оподаткування військовим збором?
  • ВІДПОВІДЬ: Відповідно до п.п. 1.2 п. 16-1 підрозділу 10 розділу XX ПК об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Порядок утримання військового збору

  • ЗАПИТАННЯ: З якої суми доходів утримується військовий збір?
  • ВІДПОВІДЬ: Оподаткуванню військовим збором підлягають доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами (виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри) без вирахування сум ПДФО, ЄСВ, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, тощо.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську