Податок на додану вартість - потужна складова Державного бюджету

«Завдяки сумлінності платників податків, які усвідомлюють всю важливість своєчасної, повної, а головне добровільної сплати податків, за дев’ять місяців поточного року до державного бюджету було перераховано 13 176,9 тис.грн. податку на додану вартість, з яких 490,2 тис.грн. спрямовано суб’єктами господарювання фізичними особами — підприємцями», — про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

За її словами, тільки, у вересні цього року платники міст Лисичанська, Новодружеська, Привілля сплатили 1 570,3 тис.грн.ПДВ.

Нагадаємо: податок на додану вартість (ПДВ) — це непрямий податок, який входить в ціну товарів (робіт, послуг) та сплачується покупцем, але його облік та перерахування до державного бюджету здійснює продавець (податковий агент).

ПДВ є не тільки потужною складовою надходжень до державного бюджету, але й виступає інструментом стимулювання експорту.

«ПДВ є не тільки потужною складовою надходжень до державного бюджету, але й виступає інструментом стимулювання експорту. Показники надходжень до бюджету досягнуті завдяки постійному контролю за сплатою податків і зборів з боку податкової інспекції, широкій інформаційно-роз`яснювальній роботі, створенню комфортних умов для провадження підприємницької діяльності. Незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію у державі надходження до бюджетів усіх рівнів у м. Лисичанську мають стабільний характер», — зазначила Ніна Кравченко.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську