Мета - своєчасна та повна сплата податків

«З початку року, в зв’язку з самостійним непогашенням платниками податків суми боргу, юридичним відділом ДПІ у м. Лисичанську було підготовлено та направлено до суду 29 позовів на загальну суму 21 126,07 тис. грн. щодо стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих таких платників податків», — про це повідомив начальник юридичного відділу ДПІ у м. Лисичанську Головного управління ДФС у Луганській області Олександр Жадан.

За його словами, — «Відлік нової податкової історії в Україні вплинув і на формування судової практики з питань, що стосуються податкових правовідносин, зокрема в частині погашення (стягнення) податкового боргу».

Нагадаємо: Підпунктом 20.1.34 пунктом 20.1 статті 20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI надано право контролюючим органам звертатися до суду щодо стягнення коштів платників податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

«Під час судових розглядів позовів ДПІ у м. Лисичанську, судами було надано належну правову оцінку підставам та доводам ДПІ у м. Лисичанську, в результаті чого судом було задоволено 24 адміністративних позовів на суму 16 062,88 тис. грн. Інші 5 позовів на загальну суму 5 063,19 тис. грн. знаходяться в суді на розгляді», — зазначив Олександр Жадан.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську