Тим, хто виїжджає за кордон на постійне місце проживання

«З початку поточного року фахівцями управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську було перевірено 11 податкових декларацій та видано 11 довідок про сплату податку резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, або про відсутність податкових зобов’язань з цього податку» — про це повідомив начальник Управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко.

ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу, що відповідно до вимог пункту 179.3 статті 179 Податкового кодексу України платники податку — резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до органу державної податкової служби податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Орган державної податкової служби протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур. Форма такої довідки затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 року № 795.

«Тим, хто виїжджає за кордон на постійне місце проживання хотілося б нагадати: довідка дійсна протягом 60 календарних днів з дати видачі за наявності документа, що посвідчує особу. Консультації із зазначеного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників податків при ДПІ у м. Лисичанську за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, 1 поверх, з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 та за телефоном7-11-81», - зауважив Сергій Олександрович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську