Щорічна акція «16 днів проти насилля»

Найвищою цінністю для будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Щорічна акція «16 днів проти насильства» (25 листопада — 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати:

25 листопада — Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня — Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня — Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня — Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня — Міжнародний день волонтера;

6 грудня — Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня — Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня — Міжнародний день прав людини.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році.

Отже, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини. Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства».

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети:

— збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників;

— створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради в котре нагадує, що при відділі діє «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, протидії торгівлі людьми телефони: (06451) 7-35-43, 7-29-39. Спеціалісти відділу надають консультацію за адресою: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62.

Також ви може звернутися до:

— служби у справах дітей Лисичанської міської ради (тел.: (06451) 73509, 72661; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62);

— комунального закладу «Лисичанський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (тел.: (06451) 72460, 72696; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62);

— відповідних підрозділів Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області — дільничних інспекторів поліції, а якщо це стосується дитини, до інспекторів сектору превенції, за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 71 (тел.: (06451) 70454, 102).

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради