Проведення всеукраїнської акції «Квартира під охорону 2013»

Попереду літо та час довгоочікуваних відпусток. Багато хто з нас запланував подорожі до різноманітних місць відпочинку. Люди залишають свої помешкання без нагляду, і в кращому разі догляд за ним доручають сусіду, та поринають у мир відпочинку. Але, як показує досвід, багато хто зі злодіїв залюбки користується можливістю безперешкодно потрапити до квартир та будинків, залишених власниками на час від’їзду. І в таких випадках нажаль по поверненню враження від подорожі може бути перекреслене новиною про крадіжку нажитого за довгі роки майна.

Відповідно до статистичних даних, на території Луганської області за минулий рік було скоєно 1153 крадіжки з квартир громадян. Тільки за 3 місяці цього року вже здійснена 241 квартирна крадіжка.

Аби цього не сталося та з метою упередження майнових злочинів і протидії квартирним крадіжкам на території України проводиться всеукраїнська соціальна акція «Квартира під охорону 2013», яка триває з 15 травня по 15 червня 2013 року.

Дана акція передбачає здійснення робіт по монтажу технічного обладнання тобто встановлення сигналізації та взяття під охорону майна громадян (квартири, гаражі та будинки) на пільгових умовах. Це означає, що якщо будь-хто з громадян в період акції звернеться до Державної служби охорони, то він буде користуватись правом на 50% знижку на встановлення засобів сигналізації. Така знижка стане доброю економією родини, яка вирішила попіклуватись про збереження свого майна та обладнати квартиру сигналізацією. Суть сигналізації полягає в автоматичній передачі сигналу про проникнення сторонніх осіб у квартиру на пульт охорони з датчиків, встановлених у квартирі. За сигналом тривоги група затримання ВДСО за декілька хвилин прибуває на місце пригоди та вживає заходів щодо затримання злодія, але частіше такі квартири, що знаходяться під охороною у міліції, злочинці намагаються оминати стороною.

Встановлення обладнання та взяття майна під охорону співробітниками ВДСО здійснюється в найкоротший строк ( 3-7 днів).

Щомісячний платіж становить від 80 грн. на місяць, залежно від оцінки майна, яку буде встановлено людиною чи господарським органом, який заключає договір з ВДСО. Сплата за установку технічного обладнання, яка є одноразовою, в залежності від площі та вибраного обладнання складає від 3.500 грн. та вище.

Взяття під охорону Вашого майна — це в першу чергу профілактика, яка дасть можливість бути спокійними за збереження майна.

Лисичанський МВ ГУМВС

України у Луганскій області