У Лисичанську пройшли заходи до Дня партизанської слави

22 вересня, у День партизанської слави з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі — усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

До цієї визначної дати в закладах культури проведені наступні заходи: бліц-інформація «Герої партизанських лісів» (бібліотека-філія для дітей № 10), тематична бесіда «Великий подвиг партизана» (КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей»), вечір — пам’яті «Шагнувшие в бессмертие» (КЗ «Лисичанський міський ПК»), тематичний вечір «Слави і пам’яті гідні» (КЗ «ПК ім. В.М. Сосюри м. Лисичанська»). Під час заходів присутні дізнались про історію цього пам’ятного дня, діяльність підпільних організацій в нашому місті, мужність та героїзм юнаків та дівчат у партизанському русі, які не шкодували свого життя за честь і свободу своєї Батьківщини, а також переглянули слайди історичних документів та фото. Наприкінці заходів присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Проведені заходи сприяли вихованню патріотичних почуттів у підростаючого покоління, шанувати історичне минуле своє Батьківщини та вчитися на прикладі подвигів героїв бути мужніми, відважними та відповідальними громадянами нашої країни.

Відділ культури Лисичанської міської ради