Новини культури

Протягом тижня, з 02.10.2008 р. по 09.10.2008 р. в закладах культури проведені заходи, присвячені Міжнародному дню музики. 3 жовтня 2008р. у концертному залі Лисичанської дитячої музичної школи №2 відбувся концерт, програма якого була різноманітною і складалась з сольних інструментальних номерів та дуетів, виконання творів різних жанрів та часів. Цього ж дня працівники ПК ім. В.І. Леніна, на базі Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею, провили свято «Тільки для Вас». У святковій концертній програмі учасники театру пісні «Старфокс» привітали запрошених віршами та піснями.
4 жовтня с. Переможному Лутугинського району відбувся VІ відкритий обласний фестиваль лемківського культури «Стежками Лемківщини», який проводиться з метою відродження, збереження, пропагування лемківської культури, мови, народної творчості, обрядів традицій, звичаїв, розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва і зміцнення культурних стосунків між західним і східним регіонами України. Місто Лисичанськ на фестивалі представляв народний ансамбль народної пісні «Вишиванка» ПК ім. В.І. Леніна. Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації та голови Луганської обласної ради колективу вручена Подяка за участь у фестивалі. Цього ж дня бібліотекар філії № 11 Лисичанської ЦБС провела вечір «Душі людської доброти», присвячений Дню людей похилого віку, де привітала всіх присутніх зі святом та розповіла про його походження, що воно є Міжнародним і святкується у всіх країнах світу.
6 жовтня в ПК ім. В.І. Леніна, для мешканців мікрорайону, було проведено тематичний вечір «Хай музика лунає у віках». Протягом вечора присутні були ознайомлені с творчістю українських композиторів, які присвятили своє життя музиці. У виконанні студентів музичного училища ім. С. Прокоф’єва м. Сєвєродонецька прозвучали твори класичної музики.
7 жовтня у літературно-музичній вітальні для членів клубу «Семинотка» та учнів ЗОШ № 2 було проведено «Вечір романсу». Протягом заходу присутні дізнались про історію російських романсів, відомих поетів, які складали тексти для романсів, також, що Батьківщиною романсу є Іспанія. У виконанні учасників народного ансамблю «Вишиванка» прозвучали відомі російські твори цього напрямку. Серед присутніх була проведена музична вікторина. У той же день на базі меморіального музею В.М.Сосюри був проведений літературний вечір «Дихання осені уже на квіти впало», для учнів однієї з міських шкіл, присвячений темі осені у ліриці В.М.Сосюри, на якому присутні читали вірші поета.
8 жовтня працівниками ПК ім. В.М. Сосюри була проведена історична година «Страшні події минулих років», присвячена 70-м роковинам Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938рр. Розмова на якій йшла про події того часу, а також про видатних людей країни, які постраждали під час сталінських репресій. В цей же день у відділі мистецтв ЦМБ пройшла чергова зустріч творчої молоді міста на засіданні клубу починаючих поетів та прозаїків «АРС». Метою зустрічі було проведення творчої лабораторії під назвою «Окраса творчого життя» та ознайомлення молоді із новими збірками луганських поетів Н.Фадеєвої–Штанько та М.Квасова.
09 жовтня, до 300-річчя подій, пов’язаних з воєнно-політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладанням українсько–шведського союзу, було проведено історичну годину «Державна діяльність гетьмана України Івана Мазепи», в ПК ім. В.М. Сосюри для учнівської молоді міста. Даний захід визвав зацікавленість розповіддю про історичні події часів гетьманства на Україні.