«Террафоксы и другие лисичане»

15 січня у центральній міській бібліотеці відбулася презентація нової книги М. Ломако та С. Каленюка «Террафоксы и другие лисичане». На сторінках книги читачі знайомляться з террафоксами, першими людьми, що оселилися на лисичанській землі. Цікавою стала розповідь авторів про ім’я Мендєлєєва, Лутугіна в історії міста, про лисичанське коріння Войкова, чиїм ім’ям названа одна з вулиць міста. Книга буде цікава тим, хто бажає більше дізнатися про нові факти з життя В. Сосюри та його друга, місцевого художника І.Гороха, про таємницю прізвища письменника П.Сєвєрова, також у своїй книзі М. Ломако та С Каленюк продовжують тему Придінцевого Порубіжжя, території між річками Бахмут та Лугань.

У ході зустрічі із гостями бібліотеки автори розповіли про роботу над книгою: де і як збирали матеріал, фактографічні дані, світлини. Багато різних думок та слів подяки почули співавтори від вчителів історії, читачів та шанувальників.

Під час презентації книги своїми думками поділилися П.М. Блідченко, директор КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей», Т.М. Сильванович, журналіст газети «Новый путь», М.М. Лисицький, поет та дослідник історії краю, В. Савицький, місцевий художник, О. Черних, історик та інші.

З новою книгою М.Ломако та С. Каленюка можна ознайомитися у центральній міській бібліотеці.

Про це повідомляє відділ культури Лисичанської міської ради.