Серце до серця

З метою розвитку молодіжного волонтерського руху, утвердження та пропаганди здорового способу життя серед дітей та молоді, провадження програми діагностики, лікування та реабілітації дітей з вадами зору 17-23 травня 2010 року в м. Лисичанську проводилась 5-та Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця», спрямована на допомогу новонародженим дітям з різними вадами. Про це повідомив директор Центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді Костянтин Остахов.

Акція відбувалась у загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних закладах і закладах 1-2 рівня акредитації, організаціях та установах різних форм власності. Волонтери мали наклейки-серця, які наклеювали усім, хто кидав гроші до скриньки, що сприяло кращій візуалізації кількості небайдужих людей та створювало відповідну атмосферу.

Протягом акції було зібрано майже п’ять тисяч грн. Найбільшу активність виявили волонтерські загони СЗШ № 26 (командир – Овчаренко Віталіна), СЗШ № 4 (Сергієнко Катерина), СБШ № 8, Лисичанського міського відділення «Доля» ЛОДГО «Лугарі» та волонтери гірничого, нафтохімічного технікумів та медичного училища.

Підсумком проведення акції стане закупівля медичного обладнання за суспільно зібрані кошти та його передача до дитячого неонатального центру Луганської обласної дитячої клінічної лікарні для безкоштовної діагностики та лікування новонароджених дітей з різними вадами.

У знак подяки всім, хто взяв участь в організації, проведенні акції в минулих роках та пожертвуванні коштів на закупівлю медичного обладнання для офтальмологічного відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, лікарі-офтальмологи проводять акцію «День відкритих дверей». В рамках акції до кінця поточного року, кожен четвер з 8.00 до 14.00 всі бажаючі без направлення можуть отримати кваліфіковану консультацію дитячого офтальмолога вищої категорії. Прийом проводитиметься в каб. № 27 поліклініки Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, яка находиться за адресою: вул. Совєтська, 68. Додаткові консультації можна отримати за телефоном (0642) 53-50-12.