Голодомор: пам’ять жива

У рамках міських заходів до 75-ї річниці Голодомору 1932-33 р.р. в Україні, протягом тижня в місті відбулися наступні культурні та історико-просвітницькі заходи:
- у літературно-музичній вітальні ПК ім. В.І. Леніна пройшла бесіда «Минуле - незабутнє», присвячена пам’яті жертв Голодомору з циклу «Великі твої жертви Україно» для жителів міста. Слухаючи схвильовану розповідь очевидця тих трагічних подій Максима Миколайовича Калашніка учасники зустрічі зробили висновок обережно ставитися до людського життя, нести відповідальність за майбутнє нашої країни.
- у бібліотеці-філії № 5 Лисичанської ЦБС відбулася бесіда для читачів юнацького віку «І голод, і терор». Її учасники мали можливість поділитись своїм враженням й почуттям про той страшний тяжкий час для українського народу. Разом з ведучою юнаки згадали причини голодомору, детальніше розглянули драматичні події та жахливі наслідки тих подій. Не залишились без уваги й документальні джерела та художні твори, зачитані декілька розповідей очевидців.
- у літературно-музичної вітальні ПК ім. В.М. Сосюри відбувся вечір пам’яті «Пам’ять про вас у нашім серці жива». Мова йшла про причини та наслідки голодомору в Україні.