У місті Лисичанську створено Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

З метою сприяння у задоволенні соціальних потреб сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, в місті створено Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лисичанської міської ради. Центр забезпечує організацію та проведення в межах територіальних громад Лисичанська, Новодружеська та Привілля соціальної роботи із цими соціально незахищеними категоріями громадян шляхом їх виявлення, обліку та вивчення потреб, планування та визначення методів допомоги, надання соціальних послуг, забезпечення за необхідності соціального супроводу. Про це повідомляє директор Центру Костянтин Остахов.

Основні принципи діяльності Центру — законність, дотримання та захист прав людини, системність, доступність, конфіденційність, відповідальність за дотриманням етичних та правових норм під час надання допомоги, недопущення негуманних і дискримінаційних дій щодо соціально незахищених категорій сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Основні завдання Центру — участь у виконанні загальнодержавних, обласних та міських соціальних програм шляхом проведення соціальної роботи із сім’ями, дітьми та молоддю. Зокрема, забезпечення соціального обслуговування, супроводу та патронажу, соціальної профілактики, реабілітації та психологічної адаптації, а також створення спеціалізованих формувань і забезпечення їх функціонування, залучення громадськості до проведення роботи із сім’ями, дітьми та молоддю, підтримка та розвиток волонтерського руху.

За інформацією К. Остахова, Центр також сприяє розвитку та підтримці сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; проводить у сім’ях, серед дітей та молоді інформаційно-просвітницьку роботу, спрямовану на формування стандартів позитивної поведінки та здорового способу життя. Крім того, залучає благодійні та громадські організації, суб’єктів господарювання, що провадять підприємницьку діяльність, до розв’язання актуальних соціальних проблем сім’ї, дітей та молоді, сприяє наданню гуманітарної та іншої допомоги цій категорії громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.