Начальник відділу освіти Тетяна Худоба відзвітувала про підсумки виконання програми розвитку системи освіти у місті Лисичанськ за 2011-2015 роки

Сьогодні в ході засідання виконкому Лисичанської міської ради було затверджено міську програму розвитку системи освіти на 2016-2020 роки.

В своїй доповіді начальник відділу освіти Тетяна Худоба відзвітувала членам виконкому про підсумки виконання програми розвитку системи освіти у місті Лисичанськ за 2011-2015 роки.

Так, згідно доповіді Тетяни Валеріївни педагогічні колективи навчальних закладів проводять цілеспрямовану роботу щодо реалізації основних напрямків державної освітньої політики. «Зроблені певні кроки щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів, розвитку позашкільної освіти, комп’ютеризації навчальних закладів, навчання та виховання обдарованої молоді, створення сприятливих умов для виховання дітей та підлітків», — зазначила Тетяна Худоба.

На сьогоднішній день мережа навчальних закладів міста складає 22 загальноосвітніх заклади, 16 дошкільних навчальних заклади та 2 позашкільних.

У загальноосвітніх навчальних закладах створено оптимальну мережу профільних класів за наступними напрямами: природно-математичний,технологічний, філологічний, суспільно-гуманітарний. Крім того, у школі № 7 проводиться ліцензована професійна підготовка учнів по професії «Водій автотранспортних засобів категорії С1».

Як повідомила начальник відділу освіти, у всіх школах здійснюється супровід профільного навчання учнів практичними психологами, проводиться підготовка школярів до свідомого вибору профілю навчання, забезпечується профорієнтаційна робота серед учнівської молоді. Багато навчальних закладів успішно вирішують питання співпраці з вищими навчальними закладами.

Показником якісної роботи педагогічних колективів є неодноразові перемоги лисичанських школярів у обласних, Всеукраїнських і Міжнародних олімпіадах та конкурсах.

Також з метою всебічного розвитку школярів ведеться планомірна робота з охоплення дітей позашкільною освітою. В місті функціонує два позашкільних навчальних заклади, це — Лисичанський центр науково-технічної творчості та Центр позашкільної роботи зі школярами та молоддю, у яких займається 2 615 учнів. У загальноосвітніх навчальних закладах працює 319 гуртків та спортивних секцій, які відвідують 4 791 учень.

Активно впроваджується соціально-реабілітаційний напрям позашкільної освіти, до якої належать Клуби старшокласників, Клуби спілкування, Євро-клуби, школи лідерів та об’єднання учнівського самоврядування тощо.

Багато уваги приділяється патріотичному вихованню молоді. У 2015 році на базі шести навчальних закладів відкрито гурток козацько-лицарського виховання за програмою «Джура». Також напрям національно-патріотичного виховання активно розвивається шляхом організації туристичних подорожей до міст західної України.

«Звісно у галузі освіти, як і у будь якій іншій є свої проблемні питання, але відділ освіти спільно із колективами навчальних закладів впроваджують необхідні заходи для їх вирішення», — підсумувала свій виступ Тетяна Худоба.