У Лисичанську заслухали інформацію про організацію роботи щодо надання адміністративних послуг з призначення всіх видів державної допомоги

Сьогодні, 15 березня, в ході засідання виконкому Лисичанської міської ради заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Юліана Гасанбекова доповіла про організацію роботи щодо надання адміністративних послуг з призначення всіх видів державної допомоги.

Юліана Юріївна відзначила, що управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради реалізує державну політику у сфері соціального захисту сімей з дітьми, інвалідів, дітей-інвалідів, малозабезпечених громадян. В 2015 році державні соціальні допомоги отримали 12034 особи. Сума призначеної та виплаченої допомоги склала 108 млн. 131 тис. грн.

Найбільш затребуваним видом державної соціальної допомоги залишається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг. У 2015 році житлова субсидія призначена близько 18 тисячам сімей на загальну суму 54,5 млн. грн.

«Новим напрямком роботи управління з жовтня 2014 року є реєстрація та надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, — зауважила заступник начальника УПСЗН. Так, станом на 01.03.2016р. в УПСЗН зареєстровано 20 840 ВПО. У 2015 році щомісячна адресна допомога внутрішньо переміщеним особам своєчасно та в повному обсязі виплачена 1712 сім’ям на загальну суму 13 млн. 166,7 тис. грн.»

Зазначимо, що призначення всіх видів державної допомоги, крім житлової субсидії та щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам, здійснюється за єдиною заявою та єдиним пакетом документів. На прийомі заявник отримує консультацію щодо умов призначення та виплати державної допомоги, що дозволяє визначити потреби та право сім’ї на той чи інший вид допомоги.

Окрім того, з метою підвищення адресності надання державної допомоги постійно працює міська комісія з призначення усіх видів державної соціальної допомоги.

«Надання адміністративних послуг щодо призначення державної соціальної допомоги — це пріоритетне завдання в роботі управління, — зазначила Юліана Юріївна. Понад 25 тисяч сімей є нашими клієнтами. Якість і швидкість їх обслуговування залежить від плідної співпраці з міськими службами, підприємствами, банківськими установами та місцевими державними виконавчими органами».

Заслухавши інформацію заступника начальника УТСЗН, члени виконкому вирішили інформацію прийняти до відома, а усім суб’єктам надання соціальних послуг, пов’язаних співробітництвом у призначенні державної допомоги, продовжити роботу відповідно до законодавства.