Обговорюємо проект Конституції України

Протягом вересня в Лисичанську проходять заходи з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», внесеного главою держави до Верховної Ради України та згідно Указу Президента України від 25.08.09 № 671/2009 «Про винесення на всенародне обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» і відповідного розпорядження голови Луганської облдержадміністрації.
З цією метою в місті затверджено план заходів щодо сприяння всенародному обговоренню змін до Основного Закону України. Зокрема, протягом вересня обговорення проекту ЗУ відбулися в трудових колективах ЗАТ «Лисичанський м’ясокомбінат», ЗАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», вугільних підприємствах міста. Дану тему було обговорено під час засідання «круглого столу», в якому прийняли участь представники депутатського корпусу міської ради, міських осередків політичних партій та громадськості, викладачі суспільних дисциплін, ЗМІ. В навчально-виховних закладах міста організовано проведення лекцій та інформаційних годин для педагогічних працівників із ознайомлення з Указом Президента України та проектом Конституції України, засідання «круглого столу» за участю викладачів суспільних дисциплін у методичному центрі відділу освіти міської ради, оформлення в шкільних бібліотеках інформаційних куточків «Конституція України – Основний Закон держави», у філіях централізованої бібліотечної системи міста – функціонування тематичних інформаційних стендів.
Крім того, в червні, в рамках обласного, в місті пройшов Єдиний день інформування населення за темою «Конституційний процес в Україні» з обговорення основних положень проекту Конституції України. На офіційному сайті Лисичанської міської ради у розділі «Анонс» діє рубрика «Обговорення проекту Конституції України, внесеного Президентом України», де відвідувачі сайту мають можливість ознайомитися с основними положеннями та повним змістом проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України». На сайті також організовано опитування громадян за темою «В случае принятия новой Конституции будут ли соблюдаться права человека в Украине?».
Згідно Указу Президента обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» продовжиться до 1 грудня 2009 року.