Засідання Координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерського руху пройшло у Лисичанську

30 листопада у Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Максима Головньова відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерського руху. У роботі Координаційної ради взяли участь заступник міського голови Ігор Ганьшин, члени ради, представники громадських-волонтерських організацій.

Під час засідання про роботу, пов’язану з волонтерською діяльністю, розповіли члени Координаційної ради: відповідальний секретар Лисичанської міської організації ветеранів України Любов Утенкова, голова міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Бабич, начальник відділу культури Лисичанської міської ради Людмила Ткаченко, заступник головного лікаря ЦМЛ ім. Титова Наталія Коверга, заступник начальника відділу освіти Ірина Чумак та запрошені представники громадських організацій «Щаслива родина — міцна країна» — Володимир Косенко, «ВостокSOS» — Марина Гуляєва, та «АДРА Україна» — Сергій Гончаренко.

Також члени ради розглянули роботу волонтерських та ветеранських груп, які опікуються інвалідами та пенсіонерами, які потребують догляду та допомоги. Діяльність таких груп проводиться за напрямками «Ветеран — ветерану», «Молодь — ветерану». Тетяна Бабич розповіла присутнім про співпрацю Товариства Червоного Хреста з волонтерами з різних куточків України, про підтримку постраждалих під час проведення АТО та внутрішньо переміщених осіб тощо.

Директор територіального центру Тетяна Даниленко надала інформацію про діяльність установи, спрямовану на забезпечення системного та комплексного підходу у сфері соціального обслуговування громадян із залученням громадських, благодійних та релігійних організацій.

Окрім того, члени Координаційної ради обговорили питання щодо продовження роботи з розвитку та підтримки волонтерського руху та прийняли рішення про відзнаку подяками волонтерів за активну участь у підтримці громадян, відбудові пошкоджених приміщень, надання натуральної допомоги мешканцям міста.

Зазначимо, що основними напрямками роботи Ради є координація дій та підготовка пропозицій до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, пов’язаних з розвитком і підтримкою волонтерського руху в місті, та проведенням заходів у цьому напрямку; вивчення досвіду роботи волонтерів з інших регіонів держави тощо.