Увага! Внесено зміни до постанови КМУ № 1336 "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг"

ДПІ у м.Лисичанську повідомляє: Урядом прийнято постанову КМУ № 984 від 18.12.2017р. «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000р. № 1336». Дані зміни набули чинності 20 грудня 2017 року. За новими правилами суб’єкти господарювання, які перебувають на загальній системі оподаткування, мають право проводити розрахункові операції без використання РРО на загальну суму:

— до 500 тис. грн. (було 200 тис. грн.) при здійсненні наступних видів діяльності: роздрібна торгівля через засоби пересувної торговельної мережі; роздрібна торгівля на ринках — продаж страв та безалкогольних напоїв у буфетах вищих навчальних закладів; роздрібна торгівля, громадське харчування і побутове обслуговування на території закритих військових гарнізонів; надання послуг бібліотеками;

продаж предметів релігійно-обрядової атрибутики; роздрібна торгівля насінням у кіосках на території сіл; здійснення діяльності в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг суб’єктами підприємницької діяльності на території гірських сіл; надання медичних послуг виїзними бригадами та медичне обслуговування вдома; прийом від населення та реалізація через бджільницькі торговельно-заготівельні пункти продуктів бджільництва.

— до 200 тис. грн. (було 75 тис. грн.) при здійсненні наступних видів діяльності: роздрібна торгівля та громадське харчування на території села підприємствами споживчої кооперації та сільськогосподарськими товаровиробниками, які використовують свою продукцію; роздрібна торгівля медичними і фармацевтичними товарами та надання медичних і ветеринарних послуг на території села.

Але, суб’єктам господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, необхідно врахувати, що незалежно від обраних видів діяльності платники єдиного податку II і III групи, обсяг доходу яких протягом року перевищив 1млн. грн. зобов’язані перейти на застосування РРО.

Без застосування РРО можуть надаватися такі побутові послуги: з ремонту та встановлення побутових машин і приладів, радіоелектронної апаратури, телеантен, ремонту і складання меблів, прибирання квартир, догляду за дітьми, хворими та людьми похилого віку, фотографування, дрібного ремонту квартир, приготування їжі, прання білизни , хімічної чистки меблів, килимів та інших килимових виробів, ремонту взуття, швейних і трикотажних виробів, виробів текстильної та шкіряної галантереї, радіоелектронної апаратури, побутових машин і приладів, металевих виробів, — крім суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на спрощеній системі оподаткування, а також тих, які застосовують працю найманих осіб.

Звертаємо увагу, що дія постанови N 1336 не поширюється на суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами. Всі суб’єкти господарювання, що реалізують підакцизні товари повинні застосовувати РРО.

Нагадуємо: за консультаціями з питань реєстрації та застосування РРО можна звернутись за телефоном 7-11-81, або безпосередньо в Центр обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську (м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри,347) з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00 години, у п’ятницю з 9.00 до 16.45 год.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську