Позашкільною освітою у місті Лисичанську охоплено 91% від кількості дітей у мережі ЗНЗ

Про хід виконання рішення виконавчого комітету «Про стан і перспективи роботи відділу освіти та навчальних закладів з охоплення дітей позашкільною освітою» сьогодні, 18 жовтня, під час чергового засідання виконавчого комітету доповіла начальник відділу освіти Тетяна Худоба.

Тетяна Валеріївна зазначила, що у місті ведеться планомірна робота зі збереження мережі позашкільних навчальних закладів, модернізації їхньої матеріальної бази та збільшення контингенту дітей, охоплених позашкільною освітою та створені умови для зайнятості дітей у позаурочний час.

Так, в мережі відділу освіти працює два позашкільних навчальних заклади: Позашкільний навчальний заклад Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді (ЛЦНТТУМ) та Центр позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦВРШМ) з екологічним відділенням у південній частині міста. Позашкільні навчальні заклади відділу освіти виховують 2645 учнів у 179 гуртках за сьома напрямками. У загальноосвітніх навчальних закладах працює 307 гуртків та спортивних секцій, які відвідує 4853 учень.

Також для участі дітей у науково-дослідницькій діяльності на базі Донбаського технічного університету у 2016-2017 навчальному році у місті Лисичанську працює обласна очно-заочна школа МАН, секції якої у вихідні дні відвідують обдаровані учні ЗНЗ Лисичанська.

В середньому охоплення позашкільною освітою у позашкільних навчальних закладах відділу освіти та шкільних гуртках складає 7498 осіб, що відповідає 91 % від кількості дітей у мережі ЗНЗ. Не зважаючи на це, в місті постійно ведеться робота щодо збільшення кількості гуртків, секцій, творчих об’єднань, запровадження нових форм охоплення позашкільною освітою, - зауважила Тетяна Валеріївна.

Окрім того, протягом 2015-2016 навчального року було здійснено комплекс заходів для зміцнення матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів. Зокрема колектив ЛЦНТТУМ брав участь в проекті «Фестиваль майстер – класів» при підтримці «Агенції розвитку Громадянського Суспільства» Британської ради у рамках програми «Активні громадяни», завдяки якому матеріальна база Центру поповнилась на 10 тис. грн. у вигляді інструментів та матеріалів для роботи гуртків. Продовжуючи співпрацю з фондом ООН UNICEF ЛЦНТТУМ отримав нові меблі для кімнат гурткової роботи на загальну суму 134 тис. 540 грн. Також за кошти місцевого бюджету частково були замінені старі вікна на енергоощадні та відремонтовано покрівлю.

У 2016 році спортивні гуртки та гуртки «Джура» поповнили матеріальну базу завдяки придбанню 13 тенісних столів та 11 пневматичних гвинтівок за кошти місцевого бюджету. Спортивна база шкільних секцій у ЗОШ №№4, 14, 27, 30, НВК «Гарант» поповнена новим спортивним інвентарем внаслідок участі у проекті ООН UNICEF.

Заслухавши доповідь начальника відділу освіти та у зв’язку з виконанням пунктів рішення «Про стан і перспективи роботи відділу освіти та навчальних закладів з охоплення дітей позашкільною освітою», члени виконавчого комітету вирішили зняти дане рішення з контролю.